Hírek


Ami a mézes mázas cukorvarázslat mögött rejtőzik...

méz, cukor, édesítőszer és méh az édes téma

Ön hajlandó 10 dkg cukrot megenni minden áldott nap? Éves átlagos cukorfogyasztásunk 40 kg, ezt valahol valakik megeszik Magyarországon.

A cukor, mint szénhidrát, energiaforrás szükséges, de nem mindegy, hogy mit is eszünk.

A mindennapi életben ismert finomított cukrot cukornádból vagy cukorrépából állítják elő iparilag. Az így előállított cukor a szacharóz, amely gyümölcs és szőlőcukor molekula összekapcsolódásából áll. A feldarabolt cukorrépából kiáztatott szennyezett cukros lét mésszel kezelve a növényi savakat eltávolítják. A meszes-cukros léből ezek után a meszet távolítják el, a lét leszűrik és lepárolják. Kész is a cukor! Természetesen egy ilyen folyamat után eltűnik minden a természetes, a rostos anyag, enzim, ásványi só, vitamin.

Miután kész a finomított cukor nincs más hátra, mint megenni az évi 40 kg adagot és élvezni a későbbiekben néhány nemkívánatos mellékhatást: vitaminhiány, nyomelem hiány, csontritkulás, rák, szívinfarktus, cukorbetegség, elhízás.

Léteznek az összetett cukron kívül, egyszerű cukrok is, a szőlőcukor és gyümölcscukor. A szőlőcukor (Glükóz) a leggyorsabban lebomló és felszívódó cukor, iparilag keményítőből állítják elő hidrolízissel (híg sósavval, nyomás alatt). A gyümölcscukor (Fruktóz) viszont a leglassabban felszívódó cukor, iparilag szintén keményítőből állítják elő.

Az olvasottak után olyan cukorforrások után kell nézni, amelyek természetes formában tartalmaznak egyszerű cukrokat, ezek a gyümölcsök, szárított gyümölcsök és a méz. Egészséges és természetes élelmiszer a méz. Megközelítőleg 190 tápanyagot tartalmaz, ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket és nyomelemeket. Zamatát a virág illóolajai adják. Egy ilyen gazdag tartalom mellet bátran mondhatjuk, hogy egy igazi természetes orvossággal van dolgunk, ezt a tapasztalat is igazolja. Jöhet meghűlés, torokfájás, köhögés de sebek, gyulladások kezelésénél is hatásos, hiszen számos veszélyes baktérium ellen is felveszi a versenyt. A mézet fénytől védett, hűvös és száraz helyen kell tárolni. Igazán forró teába ne tegyük bele.

Sajnos a méz előállító munkás, a méh populációja 1970.-óta 60 %.-al esett vissza, miközben természetesen a kereslet és a kíméletlen árverseny fokozódott. Ennek következménye a mézhamísítás. A hamis méz vásárlásakor az elvártnál alacsonyabb minőséget kapunk meg, mézünket egy gyatrább minőségűvel keverték vagy felcukrozták. A boltban árusított méz nagy hányada "hamis".

Nem minden hamísítási trükk nem éppen laboratóriumi kiszűréséhez egy tanács:

Egy kis mézet kávéskanálnyi tiszta alkoholban oldjunk fel. Ha teljesen oldódik, akkor tiszta anyaggal van dolgunk, ha viszont homályos és rövid idő múlva leülepedik, akkor hamis a baba.

Kerülhetünk olyan élethelyzetbe, hogy mesterséges édesítőszert fogyasztunk (elég egy light üdítőt meginni). A mesterséges édesítőszerek többségét aszpratámból állítják elő. Az aszpratám fő alkotói mérgezőek, vagy mint káros adalékanyagoknak tekinthetőek.

Itt is a természetes édesítőszerek irányába érdemes fordulni. A Paraguayban őshonos növény a Stevia levelei 30.-szor édesebbek a cukornál, a növény kivonata pedig már 300.-szor is édesebb lehet. Érdekes párhuzam fedezhető fel a mézzel, a stevia szintén rendelkezik sebgyógyító és gyulladásátló hatással. A Sunrider a SunnyDew termékében használ steviát.

gyümölcscukor, szolo cukor, szolocukor szénhidrát gyümölcscukor gyümölcs cukor Glükóz ásványi anyag gyümölcscukor sunrider vitamin, enzim, nyomelem gyümölcscukor mesterséges, édesítoszer, természetes Fruktóz, szacharóz, aszpratám, méz Stevia, SunnyDew ásványanyag, méreg, hamísítás, méh, mézhamísítás
<< Vissza a hírekhez | Tovább SunnyDew >>