Mérgezd magad fluoriddal minden nap!


Ez egy 1940-45 között Berlinben gyártott radioaktív (!!!) fogkrém. Az idő bebizonyította, hogy az akkori vezető tudományos elgondolás ellenére a radioaktivitás nem előzi meg a fogromlást. Valószínűsíthető, hogy a kor majd a fluoridról is bebizonyítja, hogy létezik jobb életminőséget biztosító megoldás.


A mindennapos tevékenységeink közzé beépült a fogmosás. Ezt a tényt fogaink védelme miatt természetesnek vesszük. De ha csak egy kis figyelmet szentelnénk arra, hogy mit is használunk fogaink tisztán tartására, sok érdekes dolgok tughatunk meg.

Az ételmaradékok eltávolításában fogpiszkáló, fogselyem és fogkefe segít. Adalék anyagként szájvizeket és fogkrémeket lehet használni. A helyes fogmosás technikája szerint a fogkefét a fogíny felől a fogak csúcsa felé kell mozgatni. A helyes technikával a lepedékeket így el lehet távolítani. Minél több puhára főzött, pépes ételt eszünk, annál több lepedék keletkezik. A nyersebb, több rágást igényelő ételek fogyasztásakor viszont az étkezés alatt szinte az étel tisztítja a fogakat.

A helytelen technikájú és kevés fogmosás és legfőképpen a helytelen táplálkozás fogszuvasodást okoz. Egyéb veszélyek is felmerülnek a fogmosással kapcsolatban, ez a veszély pedig nem más, mint a fluorid.

A nátrium-fluorid az alumínium gyártás erősem mérgező mellékterméke, patkánymérgek alkotó részeként is alkalmazták. Súlyos fluorid mérgezéshez 1000-10.000 milligramm mennyiség szükséges. Egy tubus fogkrém 150 milligramm fluoridot tartalmaz, tehát 6-66 tubus fogrémet kellene elfogyasztani.

Természetesen senki nem fogyasztana el ilyen ipari mennyiséget, de mi van akkor, ha mérgezést okozó fogkrém mennyiségéhez képest a testtömeget csökkentjük. Mi van a gyerekekkel? Nekik nem ajánlott lenyelni a fogkrémet! Az én gyerekeim viszont előszeretettettel bele-bele kóstolgatnak. Ezért választottam a SunSmile fogkrémet. Ezt a fogkrémet nem csak a család apraja, hanem a felnőttek is használják. Habár nem eszek meg 6 tubus fogkrémet, de a méreg, még ha csak pár milligramm is, de méreg marad.


Ha tetszett a cikk, akkor lájkold vagy oszd meg! Köszönöm!

Termékek >>
<< Hírek